I sanningens minut…

….om jag får göra om något så hade jag nog med facit i hand renoverat ett äldre hus nära vatten istället. Eller köpt ett typ 2 år gammalt hus som vårt är nu.

Rabarberpaj in da making…

Det hade gått snabbare med facit i hand. Jag ångrar inte att vi byggde hus det är en erfarenhet jag inte vill vara utan och huset är jättefint. Men tänk en extra gång innan du bygger hus, för när huset väl är på plats har du 100 mer saker att färdigställa än ett äldre hus. Det är lätt att vaggas in i en förhoppning att vad härligt med ett helt nytt hus med inredningsbar övervåning. Du ser oftast inte att med ett nybyggt hus kommer oftast 1 st. endast grovplanerad tomt. Den kanske är sned, behöver fyllas ut med 30 lastbilsflak med fylle. Fyllet behöver sätta sig minst 1 år innan du gör något. För har du för bråttom är det samma sak som att tapetsera på en alldeles för dåligt spacklad vägg. Har sett en del exempel runt i området när någon har haft lite bråttom. Vår gräsmatta är nu jättefin men det krävdes en del. Tänker även altan, det finns ingen altan, du får leva med lastpallar första tiden eller året eftersom du har så många projekt med det nybyggda huset.

Eller som jag skrivit tidigare här på bloggen, köp en tomt med redan uppväxt tomt typ sommarstuga. Tänk också på att ett hus kan alltid förändras, byggas till men du kan aldrig förändra läget, och jag förstår nu i 30-grader att detta var det drömläget vi tänkte. Just nu har vi verkligen världens bästa läge, barnen springer ner till sjön 100 meter nedanför huset, har slutat räkna hur många dopp det blev idag ;). Så läget välj det med omsorg, titta hur solen går upp och ner, hur optimerar vi solläget på tomten tex. Tråkigt att inse i efterhand att vi byggde på fel sida sjön där solen går ner vid 16, om du nu inte gillar det och inte vill ha så mycket sol förstås.

Men allt gott har ett slut även om vi just nu får njuta lite.

Så från lite djupdyk i tankarna till en nybliven pensionär min mamma.

Hon lånade Molly och syrrans dotter Freja och hade avtackning på sitt arbete idag. 44 år på Östra sjukhuset i Göteborg. De kom hem hit efteråt och tog sig ett dopp…..

Godnatt på er imorgon är det fredag och vi har en härlig helg framför oss, vi har en långutflykt på lördagen och ska till Tjörn på söndagen.

J

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s